3D Bryn - Microblading 

 För aktuella priser och tidsbeställning kontakta

Eva Tfn: 0768-20 20 22

Anna Tfn: 072-527 85 10


 Microblading även kallat kosmetisk tatuering blir allt mer populärt.

Nu kan vi erbjuda detta på vår salong i Centrala Östersund.

Vad är 3D ögonbryn med Microblading?

Microblading är känt under många olika namn som till exempel Taffy-metoden, 3D, 6D och Mikrobladstekniken samt microblading.

Själva tekniken går ut på att man tatuerar in små, tunna streck av pigment i överhuden, vi använder oss av nålar som sitter ihop som ett blad. Bladet består av 15-18 väldigt tunna nålar som implementerar färg i de översta hudlagret. Då färgen sitter närmare ytan så blir linjerna tydligare och skarpare. Det är därför resultatet blir 100% naturligt. Ingen maskin för permanent make up eller tatuering används i metoden.

Vid Microblading använder man ett manuellt specialverktyg. Dina naturliga hår plockar vi inte bort utan om du har hår så kommer du att behålla de hår du har och  alla hårstrån som vi tatuerar in dras mellan din naturliga hår. Däremot om du önskar en helt annan form och vill lyfta brynen, då kan de ibalnd behövas att vi nopprar bort en del av dina naturliga ögonbryn. Du kan få ett lika naturligt utseende på dina bryn även fast du inte har ett enda hårstrå kvar i dina ögonbryn.


Varför välja 3D- ögonbryn med microblading 
▪ 100% naturligt utseende.
▪ Trött på att måla dina ögonbryn varje morgon.
▪ Du vill ha ögonbryn som ser naturliga ut. Även när du är på gymmet eller under sport.
▪ Det ger ansiktet ett ungdomligt utseende, du kan själv välja vilken form du vill ha.
▪ Kommer att förbättra ditt självförtroende.
▪ Proceduren är praktiskt taget smärtfri (med bedövning).
▪ Proceduren använder AC pigment (mineralpigment som är giftfria och allergivänliga ).
 ▪ Allergier mot kosmetika .
▪ Nedsatt syn.
▪ Efter kemoterapi.
▪  Alopecia 
▪  TrikotilomaniHur går behandlingen till?

Du kan antingen boka en kostnadsfri konsultation separat eller ta konsultationen i samband med din behandling.

Hos oss får du alltid börja med att fylla i ett patientmedgivande där du även får information om hur behandlingen kommer gå till. Därefter kommer vi att desinfektera huden och börja processen med att hitta en passande ögonbrynsform till dig. Att bestämma form kan ta allt ifrån 10 minuter upp till en timme. Vi kommer inte att börja tatuera förrän du och terapeuten är överens , och de är väldigt viktigt för oss att du som kund är 100 % nöjd med formen och färgen innan vi börjar tatuera. Efter vi har kommit överens om form kommer vi tillsammans att kolla på olika färger då vi tillsammans bestämmer oss för en färg som kommer att passa just dig.

Nu är för-arbetet gjort, vilket är de viktigaste för oss att göra grundarbetet perfekt innan vi börjar tatuera. Du kommer få tid till att kolla dig i spegeln ett antal gånger så de känns tryggt och säkert för dig innan du får lägga dig i våra bekväma behandlingssängar.  Vi kommer börja med att markera formen som tar ca 5-10 minuter, känslan av detta kan liknas som en noppande och lite brännande känsla. Därefter kommer vi att droppa i en bedövning i brynen. Det tar ca 2-4 minuter innan bedövningen börjar verka. Efter de känner du ingen smärta alls, endast beröring. 

Det tar ca 40 minuter att utföra själva tatueringen. Men då har vi inte räknat med tiden för konsultation, uppmålning av form och eftervårds konsultationen. När vi tatuerat klart kommer du och terapeuten gå igenom eftervården tillsammans så att som kund vet exakt hur du ska sköta dina snygga bryn så bra som möjligt för att de ska läka på rätt sätt. 

Vi rekommenderar att man gör ett återbesök,  då du kommer att komma tillbaka efter 3-6 veckor för att göra proceduren en gång till. Detta är på grund utav att ca 50 % av färgen kommer att blekna bort efter 7-10 dagar efter första behandlingen, då huden bildar en väldigt tunn skorpa som faller av och i sin tur drar med sig en del av färgen.
Vissa kunder behöver inte göra ett återbesök, utan kan utföra behandlingen endast en gång och komma tillbaka på en ompigmentering efter ca 8-12 månader. När du har utfört ditt återbesök så är du helt klar, och har en snygg och naturlig permanent makeup som håller i ca 1-2 år. 

Vi på Evas Estetik rekommenderar att man gör en ompigmentering ca 1 gång per år. Gör det ont?
Vi använder oss utav en riktigt bra bedövning, i början av proceduren kan smärtan kännas som när man noppar även att de bränner lite grann, detta är endast de första minuterna i proceduren därefter bedövas brynet. Om man är väldigt känslig kan man meddela kliniken detta så att du kan komma in till oss ca 30 minuter innan din behandlingtid för att få en bedövningssalva som lindrar smärtan. Den starka bedövningen kommer vi att applicera efter att vi markerat formen som tar ca 5-10 minuter. Efter att den bedövningen applicerats tar de ca 2 - 4 minuter därefter är behandlingen helt smärtfri.

Gör det ont efteråt?
 Området kan vara lite ömt efter de första timmarna, men de gör absolut inte ont men ögonbrynen kan vara lite känsliga för beröring I ett par dagar. Du är absolut inte extremt svullen och röd efter behandlingen, allt beror på hur känslig din hud är. De flesta kunderna svullnar inget alls och blir inte röda runt om. Du kan alltså forsätta med vardags aktiviteter direkt efter , såsom jobb, möten etc.

Får jag själv avgöra hur jag vill ha mina bryn?
Självklart. Detta är en process där vi båda arbetar tillsammans för att hitta vad som fungerar för dig, det är ju som sagt för dig. Men eftersom vi är specialiserade proffs på de vi gör som kommer vi alltid att rekommendera en form som vi anser passar ditt ansikte, dina ögon och din ålder.

Hur länge håller tatueringen?
Tatueringen håller ca 1-1,5 år efter att du gjort ditt andra återbesök efter 3-6 veckor.
Hållbarheten beror även på färg och stil som du har valt. Om du har valt en svag, ljus färg och lätt applicering, så kan du förväntas behöva flera påfyllningar  än om du har valt en mörkare ton och en tyngre applicering.

Kommer det att bli någon skorpbildning?
Det kan förekomma skorpbildning om din hud är känslig. Denna skorpan är väldigt liten och tunn.  TA INTE BORT dessa skorpor! Att dra bort skorpor kan resultera i mindre färg och ärrbildning.

Varför ser jag färg som flagnar av efter en vecka?
Det sker pga av att huden satt igång en läkningprocess då cellförnyelse process sker. Kroppen stöter bort huden för att bilda ny hud. Hur mycket färg du tappar beror oftast på din hudtypen. Äldre hud, mer väderbiten hud, och torrare hud kan orsaka flagnande färg under läkeprocessen. Det bör finnas färg under, men om inte så kommer din terapeut  att korrigera din färg vid din nästa bokade tid för korrigering av dina bryn.

Behöver jag göra ett återbesök?
Oftast behöver man göra ett återbesök, de rekommenderar  vi.  Inom en vecka efter den första behandlingen kommer färgen att blekna kraftigt och under de kommande fyra veckorna kan de fortsätta att blekna så mycket som 50%. Detta anses vara ett mycket positivt händelse eftersom det tillåter dig tid att reflektera över din form och färg. Vissa kunder behöver inte göra ett återbesök, utan kan utföra behandlingen endast en gång och komma tillbaka på en ompigmentering efter ca 8-12 månader.

3-6 veckor efter ditt första besök gör du ett återbesök. Då kommer vi att fylla på ögonbryen en gång till och även göra eventuella ändringar om önskas. Återigen kan man förvänta sig att färgen bleknar lite men i mycket mindre grad. 

När kan jag återgå till sociala aktiviteter / arbete?
Det finns inga driftstopp i samband med denna behandling. Rodnad och svullnad försvinner vanligtvis inom några timmar. Brynen visas mörkare början. Men inte så mörk att du kommer att förhindras från dina dagliga aktiviteter. Du är absolut inte extremt svullen och röd efter behandlingen, allt beror på hur känslig din hud är. De flesta kunderna svullnar inget alls och blir inte röda runt om. Du kan alltså forsätta med vardags aktiviteter direkt efter , såsom jobb, möten etc.

Hur lång tid tar det att läka?
Läkningstiden varierar från individ till individ. Vanligtvis tar det omkring en vecka till tio dagar.

Om jag upplever att ögon bryn är ojämna eller att de sakanas något, vad gör jag då ?
Efter att vi utfört dina bryn kan ögonbrynen svullna minimalt. Detta innebär att formen kan upplevas lite ojämn så få ingen panik. Efter 2 dagar och du upplever att formen fortfarande är ojämn eller att de saknar någonstans så bör du kontakta oss.Vi rekommenderar aldrig att man korrigerar detta direkt eftersom huden har satt igång en läkningsprocess. Detta innebär att infektionsrisken är högre. Då är det bättre att korrigera detta vid ditt återbesök.

För att du som kund ska känna dig trygg och hörd så bör du kontakta oss eller för att boka en tid då du kan komma in till kliniken så att vi kan ta en titt på detta. Vi kan korrigera allting så var aldrig orolig. 


Vad ska jag tänka på innan jag utför 3D ögonbryn?
Du är alltid välkommen till oss på en kostnadsfri konsultation då vi kan gå igenom hur hela processen ska gå till och även kolla på olika former för dina bryn så att du som kund känner dig trygg och säker innan du bokar en tid. 

Åldersgräns, 18 år
Sol undvikes senast 24 timmar innan behandling
Alvedon undvikes 24 timmar innan behandlingen
Undvik intag av aspirin och/eller Omega 3, eller annan medicin innehållande acitylsalicylsyra, senast 4 dagar innan behandlingen
Undvik att färga, vaxa och plocka brynen, senast 7 dagar innan behandling
Undvik starka mediciner (12 tim) och alkohol 48 timmar innan behandling
Vid kronisk sjukdom eller infektion, vänligen meddela oss innan så vi har möjlighet att ta ställning till om behandling är möjlig eller om vi behöver flytta fram den.

Hur lång tid tar behandlingen ?
Behandlingen är uppdelad i två bokningstillfällen som är 4-6 veckor mellan för att tillåta läkningsprocessen att slutföras. Den första behandlingen kommer att ta från runt 2 timmar, och ditt andra möte kommer att ta från cirka        1 timme till 1,5 timme.

Jag vill inte ha dom här skarpa hårda kantiga brynen, jag vill ha fylliga naturligt vackra bryn, kan jag få det?
Microblading metoden är världskänd för sina naturliga resultat.
Vi kommer att gå igenom exakt hur du vill att formen ska se ut, vill du ha mer rundade kanter och mer naturligt utseende så fixar vi det, de är du som bestämmer. Vi finns med och ger dig vår proffisionella åsikt.

Jag har redan permanent makeup och vill ändra formen. Kan ni hjälpa mig?
Ja, ändringar i din gamla design kan vi absolut göra. Boka gärna en tid för en kostnadsfri konsultation så vi kan kolla på de innan du bokar en tid. De du bör veta är att har du en tatueringen på ögonbrynen sen innan kan Dermacell kliniken inte garanera färgen. Är din gamla tatueringen väldigt blekt och extremt ljus så är de mycket enklare för huden att behålla den färgen som du vill ha. Men har man en stark tatuering sen innan och blandar den med en ny färg så är de väldigt vanligt att ögonbrynen får en grå nyans.

Jag har redan permanent make up och vill ändra färg. Kan du hjälpa mig med det också?
Ja, färgförändringar är vanliga. Detta kan diskuteras vid din konsultation så tittar vi på färgalternativ. Är din gamla tatueringen väldigt blekt och extremt ljus så är de mycket enklare för huden att behålla den färgen som du vill ha. Men har man en stark tatuering sen innan och blandar den med en ny färg så är de väldigt vanligt att ögonbrynen får en grå nyans.

Rakas eller tas ögonbrynen bort innan behandling?
Absolut INTE. Hår avlägsnas enbart för att uppnå en klar look runt omkring ögonbrynen. Däremot om du önskar en helt annan form och vill lyfta brynen, då kan de ibalnd behövas att vi nopprar bort en del av dina naturliga ögonbryn. Du kan få ett lika naturligt utseende på dina bryn även fast du inte har ett enda hårstrå kvar i dina ögonbryn.

Vad ska jag tänka på och undvika efter mitt besök?

  • Använd inte makeup på det område som behandlats förens 7 dagar efter behandling
  • Ingen bastu och pool under 7-10 dagar 
  • Inget gym på 2 dagar - eftersom svett, speciellt de första dagarna efter tatuering kan öka infektionsrisken eftersom svett är salt.
  •  Använd inte solarium på 1 månad. Använd solskyddsfaktor för att skydda pigmenten från UV strålning, då det kan göra att tatueringen bleknar upp till 50 %.
  • Undvik direkt solljus i 7-14 dagar 
  • Dra in av några skorpor eller pilla på brynen med orena händer – genom att klia på dina ögonbryn kan du avlägsna pigment och öka infektionsrisken.
  •  Applicera salva Maria Åkerberg baby care (helt ekologiskt bivax, super bra läkande effekt)  2 gånger per dag  morgon och kväll i 7-10 dagar. Dermacell kliniken säljer även salvan på plats för 75 kronor.
  •  Dusha inte på 24 h efter din behandling. Därefter kan du duscha och tvätta ansiktet men undvik mycket vatten på brynen, när du duschar så hjälper de att applicera ett lager med salvan för att undvika vatten på brynen.

Källa: www.dermacell.se/behandlingar/microblading-29629915 

 

 

Besökare idag: 217 | Denna månad: 4388 | Totalt: 853563

 

Boka tid Hittar du ingen tid som passar? Sms 072-527 85 10, vi är flexibel

Dagens datum

torsdag
21
februari
Hilding

2019
Vecka 8